ex scan ro | ex scan ro – EX STUDIO

 

ex scan

 

SCANARI LASER 3D

EXACTITATE - ACURATETE - PRECIZIE

 

Scanarea laser 3D, cunoscuta ca HDS (High Definition Survey) este cea mai eficienta metoda pentru crearea de relevee tridimensionale pentru spatii urbane, cladiri industriale sau istorice, fatade, retele de utilitati, sapaturi sau orice obiect cu geometrie complexa, greu de relevat prin metode traditionale (ruleta sau distometru).

Folosim un echipament de scanare laser 3D profesional, foarte performant, care poate crea nori de puncte de mare acuratete. El poate reproduce chiar si cele mai mici detalii ale cladirilor sau spatiilor relevate. Camera digitala incorporata poate crea o panorama foto din fiecare punct de statie de scanare. Caracteristicile inovatoare si performantele de neegalat ale echipamentelor noastre reduc costurile si maresc randamentul muncii de colectare de date.

ex scan va ofera cea mai eficienta metoda de monitorizare a evolutiei santierelor de constructie, cladirilor, barajelor, a spatiilor urbane sau a monumentelor istorice, cu costuri minime.

ex scan foloseste personal cu experienta in scanarile laser 3D si prelucrare de date de tip nori de puncte. Echipa noastra are o vasta experienta in furnizarea de servicii de scanare laser 3D pentru institutii guvernamentale, cazuri de dezastre, deraieri de trenuri,  situatii de gestionare a riscurilor de securitate sau investigatie criminalistica, precum si scanarea fronturilor stradale, a spatiilor urbane cu valoare istorica sau a cladirilor vechi.

ex scan

Principalele domenii de aplicare

a scanarilor laser 3D


BIM - Building Information Modeling

ex scan ofera partenerilor o gama larga de servicii de consultanta. Scanarea 3D este un serviciu care poate fi utilizat fie in momentul proiectarii unei constructii noi, fie atunci cand se doreste reproducerea exacta, in format electronic, a unei constructii existente. Acest serviciu poate fi utilizat atat in domeniul proiectarii de arhitectura, structura sau instalatii ale constructiilor.

 

Poduri, tunele si inginerie civila 

Construirea sau mutarea unui pod e o realizare tehnica ce presupune un grad ridicat de dificultate data de precizia necesara. Folosind serviciile ex scan de scanare 3D, inginerii au posibilitatea sa masoare si sa monitorizeze cu acuratete deformarile aparute in diferite tronsoane  ale podului atunci cand acestea sunt supuse la diferite incarcari. Devierile pot fi monitorizate si inregistrate in timp real, oferind inginerilor informatii pretioase despre starea actuala a tronsonului. De asemenea scanarile cu laser sunt pretioase in asistarea procesului de excavare de tunele sau traversarilor subterane.  Ele ofera infomatii precise referitoare la forma si capacitatea interioara a tunelului, astfel incat se pot calcula pe baza acestora dimensiunile autovehiculelor, ambarcatiunilor sau trenurilor ce il pot tranzita si a manevrelor pe care acestea le pot executa.

 

Restaurarea monumentelor istorice 

ex scan ofera o solutie ideala de documentare in format electronic a monumentelor istorice. Tehnologia HDS ofera o scanare de cea mai inalta precizie a monumentelor istorice. Aceasta se transpune intr-un nor de puncte tridimensional in format electronic de o inalta precizie. Acest document electronic permite accesul diferitilor specialisti in restaurare, studiu stiintific sau conservare a monumentului. Fiind de o acuratete foarte ridicata, imaginea tridimensionala nu mai necesita prezenta fizica a specialistului in teren. Imaginea reprezinta ea insasi o replica fidela electronica a monumentului si poate servi drept documentatie ce sta la baza intocmirii proiectelor de restaurare.

 

Managementul santierelor

ex scan poate sa furnizeze serviciul de documentare rapida si precisa a cladirilor inca din faza de constructie. Fiecare scanare imortalizeaza cu fidelitate un moment specific al lucrarilor ce se transpune in documentatie electronica 3D, sub forma de nori de puncte, care poate fi apoi cu usurinta prelucrata pentru a se concentra pe orice aspect dorit. Astfel managerii au acces la informatii ce ii ajuta sa supravegheze santierul, sa planifice si sa dispuna executarea unor lucrari de mentenanta, a productiei anumitor subansamble, operatiuni de ansamblare sau traininguri. 

 

Criminalistica si studii balistice

ex scan ofera si servicii de documentarea geometrica a locului intamplarii unei crime. Tehnologia de care dispunem ne da posibilitatea inregistrarii fiecarui detaliu de la locul faptei intr-un mod ne-invaziv. Aceasta tehnologie e mult mai avansata decat fotografierea acestui loc, deoarece recreaza in mod tridimensional, cu mare acuratete, detaliile acestei zone. Acest fapt permite nu doar surprinderea tuturor elementelor existente, a pozitiei lor si a distantelor relative dintre elemente (oferind o perspectiva unica de inregistrare a posibilelor traiectorii balistice) ci si portabilitatea acestora intr-o forma electronica arhivabila si accesibila ulterior.

 

Documentarea constructiilor "As Built"

Atunci cand planurile unei constructii nu exista sau cand se doreste realizarea unui plan “as built”,  ex scan vine in ajutorul arhitectilor, inginerilor sau al investitorilor. Scanarea laser 3D a constructiei reprezinta varianta cea mai rapida si mai fidela de realizare a unor reprezentari 3D electronice a starii actuale a unei cladiri. Aceste reprezentari pot fi apoi transformate in diverse forme de reprezentare si permit masuratori precise.

 

3D BIM pentru specialistii MEP & HVAC

 

Scanarea echipamentelor si a traseelor de distributie MEP (Mechanical, Electrical & Plumbing) este o misiune dificila care ridica probleme de costuri mari si timpi mari de realizare. Cu ajutorul scanarilor HDS 3D oferite de ex scan veti obtine nori de puncte de mare precizie cu ajutorul carora se pot remodela toate componentele sistemelor MEP si HVAC sub forma de model inteligent BIM.

 

Documentarea zonelor in care au avut loc accidente (de autovehicole, aeronave sau trenuri)

ex scan ofera servicii de documentare a zonei de impact sau accidentare. Scanarile laser 3D la 360 de grade surprind, fara sa altereze, toata scena accidentului, gradul de deformare al vehicolelor sau obiectelor implicate, evidentierea si dispersia resturilor provenite in urma coliziunii, totul intr-o reprezentare tridimensionala. Astfel specialistii pot face o reconstructie precisa a accidentului, folosind norul de puncte rezultat ca proba in procesele ulterioare de judecata.

 

Analiza cailor ferate si a autostrazilor

Releveele 3D si documentele produse de ex scan prin masuratori ale cailor ferate si a autostrazilor, cat si ale podurilor de autostrada si cale ferata existente pot fi stocate cu scopul de a servi ca baza de proiectare pentru viitoare planuri de imbunatatire si optimizare ale accestora in vederea reducerii accidentelor si a optimizarii fluxurilor.

 

Analize si calcule volumetrice rapide, de mare precizie

Scanarile produse de echipele ex scan va permit colectarea rapida a informatiilor sub forma de nori de puncte. Acestia pot fi folositi direct pentru masurarea cu mare acuarate a volumelor sau a suprafetelor relevate in aplicatii uzuale CAD. Prin scanarea laser 3D se poate analiza planeitatea unei fatade, a unui plan indepartat si inaccesibil, al unei excavatii sau al unui tunel a carui geometrie este greu de definit cu mijloace traditionale de relevare.

Example de nori de puncte:

Printre clientii nostri se numara:

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.